„Републиканци за България“ ремонтираха общински път в Кърджалийско

Водещи, Избори

Част от общински път, водещ кърджалийското село Велешани, беше ремонтиран със средства на „Републиканци за България“. 20 кубика бетон бяха излети, за да се осигури достъп до една от махалите. Пътят до нея беше в окаяно състояние преди ремонта. По него можеше да се премине само пеш или с високопроходим.

„Поне 20 години община Кърджали не е инвестирала и стотинка в района на Велешани. 6-километровият път, свързващ селото със света е в окаяно състояние. Най-разбитите участъци сме бетонирали сами, защото въпреки многобройните ми докладни община Кърджали не направи нищо. Изключително сме притеснени, защото участък от платното е засегнат от свлачище. Всеки ден по пътя преминава ученическият автобус и съществува опасност за живота на децата ни“, твърди кметът на Велешани, който е и кандидат-депутат от „Републиканци за България“, Севим Салиф. Според него селото е „отписано“, защото от години по време на избори жителите му не гласуват за ДПС.

“ Велешани е типичен пример за населено място, чиито жители са дискриминирани по политически принцип. За да се пресекат тези порочни практики, в предизборната програма на „Републиканци за България“ сме предвидили всяко населено място да разполага със собствен годишен бюджет в размер до 10 000 лева, в зависимост от големината на селото. Тези средства ще могат да се използват за ремонти и благоустрояване. По този начин няма да се налага кметовете на населени места, които не са от управляващата общината партия, да бъдат поставяни в невъзможност да изпълняват задълженията си“, заяви водачът на листата на „Републиканци за България“ Илия Илиев. Той е убеден, че жителите на дадено населено място или район най-добре знаят какво е нужно да се направи за мястото, в което живеят.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!