Арда гостува на Апоел (Беер Шева) в Петах Тиква заради напрежението в ивицата Газа

Спорт

Арда ще гостува на неутрален терен на Апоел (Беер Шева). Реваншът между двата тима е на 29 юли и ще се проведе в Петах Тиква, пише „Мач Телеграф“.

Разбира се, тимът на Николай Киров ще има шанс да реши всичко още в първата среща, която е на 22 юли в Кърджали. Причината за преместването на втората битка между двата тима е, че Беер Шева се намира в близост до ивицата Газа.

Както е известно, в момента това е зона, където не е препоръчително да се играе заради напрежението между Израел и автономната територия. Петах Тиква в това отношение се намира в доста по-спокойна зона. Градът е близо до Тел Авив.

От Арда обаче са били отрязани от възможността да се приберат у нас веднага след края на ответната среща, както по принцип правят родните отбори. Причината затова е, че в момента има забрана за нощни полети, особено чартърни. УЕФА пък не позволява на отборите да ползват редовните връзки, за да не се смесват футболистите с други пътници и да се стигне до случайно заразяване на някои от тях с COVID-19.