ДПС регистрира листата си в Кърджали, водач е Мустафа Карадайъ

Водещи, Избори 2021

ДПС регистрира листата си в Кърджали за парламентарния вот на 11 юли. Водач е председателят на партията Мустафа Карадайъ.

Втора в листата е Мукаддес Налбант, трети е Байрам Байрам, а на четвърто място Адлен Шефкед.

От 5-то до 10-то място са подредени имената на: Павлин Кръстев, Юсеин Ахмед, Сейфи Мехмедали, Зюлфие Ибрямова, Абидин Хаджимехмед, Ферхад Ферхад.

В сравнение с кандидат-депутатската листа за парламентарните избори, проведени на 4 април, от листата на ДПС за 9МИР Кърджали са отпаднали областният лидер на Движението Ресми Мурад и кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

Отпадането на имената на Ресми Мурад и Хасан Азис е по решение на ръководството на партията, коментира зам.-председателят на ДПС инж.Азис.

„Нашата листа е балансирана. Съчетава опит, експертност, присъствието на млади хора, има ясно послание към нашите избиратели“, заяви областният лидер на ДПС Ресми Мурад. По думите му Движението ще се бори за 4 мандата от Кърджалийския избирателен район.

„Поставили сме си задачата да сме 3-та политическа сила в следващия парламент, от вота в страните от ЕС ДПС да е втора политическа сила, а извън Евросъюза  да се 1-ва“, коментира заместник-председателят на ДПС д-р инж. Хасан Азис.

На въпрос, колко гласове очаква партията от Турция, той отговори:  Достатъчно!

Според инж. Азис голямото предизвикателство на тези избори ще е машинното гласуване.

„Задачата пред нашите структури е да сме добре подготвени за машинния вот. Ще бъде трудно“, посочи Хасан Азис.

Коментарът му относно посещението на делегация на ДПС, водена от председателя Мустафа Карадайъ в Турция бе: „ Това посещение е знак за добри междусъседски отношения от една страна и от друга – да се създаде организация за нормално протичане на изборния процес там“.

Арда нюз

Вашият коментар