Кадетките на СКТМ „Юнак“ са шампиони на България до 15 години

Спорт

Сиделя Мутлу донесе нови успехи на СКТМ „Юнак ” на Държавното отборно и индивидуално първенство по тенис на маса за кадети и кадетки до 15 години. Възпитаничката на треньора Бейхан Емин стана шампион във всички дисциплини при кадетките. Тя спечели всички дисциплини – шампионка отборно, в индивидуалната надпревара, на двойки в тандем с Теодора Делчева от отбора на „Попови“ (Стамболийски) и на смесени двойки в тандем с Йоан Величков от тима на „Дигиеста“ (Дупница).
Надпреварата се проведе през уикенда в Двореца на спорта и културата във Варна. Треньорът Бейхан Емин заведе 5 момичета и 1 момче, които спечелиха на този турнир 7 медала, от които 4 златни и 3 бронзови медала.
Голям успех постигнаха и другите две състезателки на „Юнак“ – Фунда Ибрямова и Иванна Македонска. Те спечелиха бронзови медали на двойки, като бяха много близо до достигането и до финала. Иванна Македонска спечели бронзови медали и на смесен двойки в тандем с Траян Минков от „Комфорт“ (Варна).
Останалите две ардински тенистки – Даниела Сурчева и Сечил Фейзулова също показаха достойна игра.
При кадетите СКТМ „Юнак“ бе представен от Арда Джебеджи, който показа също добра игра, но липсата на опит му попречи да продължи напред в турнира.
„Гордея се с постигнатите резултати на момичетата. Те отново прославиха община Ардино достойно. Наистина постигнатият успех на Сиделя в този финален турнир е невероятен. Много малко състезатели могат да постигнат такъв успех, като спечелят всички дисциплини. Искам да припомня, че преди няколко седмици Сиделя игра и финал при 18- годишните, а шампионка стана отново наша състезателка, а именно Цветелина Георгиева“, заяви треньорът на СКТМ „Юнак“ Бейхан Емин. Той благодари на Община Ардино за подкрепата, която оказва за развитието на тениса.
Гюнер ШЮКРИ