Хасан Азис: Предстои исторически финал за Купата на България – „Арда“ се изправя срещу отбора на ЦСКА

Спорт

Община Кърджали монтира видеостена пред Дома на културата, на която мачът ще се прожектира на живо

Днес предстои исторически финал за Купата на България по футбол – ПФК „Арда“ се изправя срещу отбора на ЦСКА в долгоочаквана битка.

ПФК Арда е млад клуб във Висшия ни ешелон и съм горд и щастлив, че още във втората година, в която се състезава в елитната група, успя да стигне до такъв двубой. Момчетата излизат изключително подготвени на терена, а сърцата на всички верни фенове на любимия отбор ще са с тях на столичния стадион „Васил Левски“.

За 96-годишната си история отборът на Арда е играл на този стадион едва три пъти, и то в последните години. Макар и с толкова малко на брой двубои, отборът-гордост на Кърджали не е допуснал нито един гол във вратата си! С днешния мач е направена първата стъпка към новите успехи на момчетата от Кърджали, които освен гордост за града ни, са и невероятен пример за младите и децата.

Като кмет съм горд от младите надежди, които тренират на стадион „Арда“. Това беше и целта на основния му ремонт – да е притегателно място за спорт и за професионалисти, и за любители.

Напомням, че общинската администрация е монтирала видеостена пред Дома на културата, на която мачът ще се прожектира на живо. Той започва в 19.30, пространството пред видеостената е дезинфекцирано, и моля за спазване на всички противоепидемични мерки.

Това каза във видеообръщение, публикувано на фейсбук страницата му, кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис.