Исторически успех за младите тенисистки на „Юнак“ при жените

Спорт

Ардинският спортен клуб по тенис на маса „Юнак“ стана вицешампион на България при жените. Това е исторически успех за младите възпитанички на треньора Бейхан Емин.

През уикенда във Варна се проведе последният кръг от отборната надпревара по тенис на маса от държавното първенство за жени.

Шампион на страната стана отборът на „Корабостроител“ (Варна). Трети в класирането е „Стоянстрой“ (Пловдив).

Съставът на „Юнак“ (Цветелина Георгиева, Сиделя Мутлу и Фунда Ибрямова) постигна в последния кръг три победи срещу тимовете на „Комфорт“ (Варна) с 3:2, „Металик“ (Перник) с 3:1 и „Стоянстрой“ с 3:1. Ардинци допуснаха две загуби от шампионките „Корабостроител“ с 1:3 и „Асарел Метед“ (Панагюрище) с 2:3.

„В дебюта си във Висшата лига се представихме повече от добре. Макар, че отборът ни се състои от 15-годишни местни състезателки успяхме да извоюваме сребърните медали. През цялото време имахме своя реален шанс да спечелим и шампионската титла. Поздравявам момичетата за тяхната борбеност и техния хъс“, заяви треньорът на СКТМ „Юнак“ Бейхан Емин“. Той изказва искрените си благодарности на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан и на ардинската общественост за оказаната подкрепа, благодарение на което е постигнат този исторически успех за клуба при жените.

Гюнер ШЮКРИ