Учениците от Черноочене честваха Деня на Европа

Общество

Ученици от Средно училище „Христо Смирненски“ в Черноочене се събраха в „Слънчо кът“ в двора на училището, за да отбележат 9 май-Деня на Европа и да покажат, че солидарността, единството и добрата воля съпътстват принадлежността към общото европейско семейство. Малките европейци от 4 „в“ клас подготвиха свои презентации и творби с послания за единство, мир, надежда, вяра и съпричастност към всички деца на Европа и света.
Преподавателите припомниха, че след реализиран проект на Община Черноочене в школото, учители и ученици усещат реално присъствието на Европа. След саниране на сградата и обновяване двора на СУ „Христо Смирненски“ са постигнати най-високи европейски стандарти за енергоефективност и функционалност на средата за обучение.
Учениците изразиха творчески и споделиха с рисунки, пластики, лозунги, снимки и др. своята принадлежност към европейското гражданство.
Програмата завърши с песента „Де е България“, която подеха всички ученици от 1 до 4 клас. Обичта към всичко тръгва от родния дом и родния край, подчертаха учителите.
Исмет ИСМАИЛ