ЦСКА победи Арда (Кърджали) в края – 1:0

Водещи, Спорт

ЦСКА победи Арда (Кърджали) в сблъсък от плейофите в първата шестица на efbet Лига.

Мачът на „Българска армия“ приключи при резултат 1:0. Автор на единственото попадение, две минути преди изтичането на редовното време, стана Юрген Матей.

Двубоят днес бе по-специален, защото в родното първенство беше използвана системата ВАР. У нас тя няма да взима крайни решения, а само ще предлага на главния съдия да осъществи проверка на монитора на пистата.

Системата се намеси само веднъж днес, като бе взето решение да не се отсъди дузпа за ЦСКА, при дискусионен момент на границата на наказателното поле на гостите.

 

Първото полувреме премина при сериозен домакински натиск. Той обаче бе по-скоро териториален, отколкото такъв, който да води до опасности пред Караджов.

Нещо повече, „армейците“ създадоха няколко шанса за откриване на резултата, но така или иначе приключиха откриващите 45 минути без точен изстрел във вратата на съперника си.

Варела не успя да се възползва от триходова комбинация, преминала през Енрике и Кайседо, преди да стигне до него. Новата надежда на столичани стреля встрани от целта.

Самият Кайседо също имаше възможност да застраши Караджов, но изстрелът му с глава на ранен етап от мача премина над вратата.

Арда отговори със скоростни акции през зоната на Вион. Основно Лозев и Йорданов пробваха да притесняват защитниците на „армейците“, които обаче показаха сериозни умения и устойчивост и не позволиха да бъдат преодолени.

Най-съществен отпор на състава от Кърджали даде Амос Юга, който успешно разбиваше добре конструираните акции на съперника малко след средната линия от терена. Още повече в съчетание със завидните си физически параметри, Юга бе непреодолима преграда за офанзивните състезатели на опонента.

Така или иначе до почивката голове не бяха отбелязани.

През второто полувреме играта се оживи, като бяха регистрирани ситуации и пред двамата вратари.

На Караджов му се наложи да се намесва в цели три случая.

Първо той отрази изстрел на влезлия като резерва Бисмарк Чарлс, който бе изведен сам срещу него.

След това се справи и с остро центриране в пеналта.

За капак бившият цесекар неутрализира и мощен изстрел от много далечна дистанция на Вион, боксирайки с две ръце.

Заплахата за ЦСКА през вторите 45 минути се казваше Емил Мартинов. Той пропусна от далечна дистанция, като стреля от над 20 метра, но кълбото се отби в бранител.

В най-чистата ситуация за Арда в срещата въобще, Мартинов засече с глава центриране в наказателното поле, но Бусато спаси.

Промяната в резултата стана факт две минути преди изтичането на редовното време. Тогава центриране в наказателното поле намери Юрген Матей, който с чудесно отиграване с глава не остави шаносве на Караджов и връчи трите точки на „червените“.

Така ЦСКА временно е втори в класирането, като има с точка повече от Локомотив (Пловдив).

Арда нюз