Ученици покориха водопада над Безводно

Общество

Ученици от клубовете по интереси „Технологията е навсякъде” и „Природоизследователи“ към СУ „Христо Смирненски” в Черноочене се включиха в редица мероприятия.

На 1-ви май – Денят на труда и на международната работническа солидарност те посетиха  водопада над чернооченското село Безводно. Кметският наместник на селото се включи към ученическия поход и им разказа интересни истории за района.

Също така възпитаниците на средното училище поздравиха своите учители, родители и всички трудещи се по случай празника на труда.

Членовете на клуб „Щастливи с нас“ на БЧК към СУ “Христо Смирненски“ пък  нагледно показаха на връстниците си първите стъпки, които трябва да се направят при пострадал турист.

Ръководителите на клубовете по интереси Айше Осман и Исмигюл Наим споделиха, че когато става въпрос за опознаване на родния край само кликването на компютърната мишка и получаване на готова информация не винаги е достатъчно.

Основната цел е опознаване на родното място, чрез посещение на културно–историческите забележителности, дигитализирането им и натрупване на ценни знания, категорични съ ръководителите.

Исмет ИСМАИЛ

Вашият коментар