Алековци – посланици на доброто

Общество

По традиция в навечерието на светлия християнски  празник – Великден и на мюсюлманския празник – Рамазан Байрам  учениците от Професионална гимназия по икономика “Алеко Константинов” провеждат благотворителни акции.

Във фоайето на училището по инициатива на алековци се проведе благотворителен  базар. На велики четвъртък активно в  подготовката се включиха младшите и старшите посланици на ЕП,  Училищният ученически съвет и доброволците от клуб “Щастливеца“.  Те спазиха традицията, като боядисаха и украсиха великденски яйца. Красиво украсените маси бяха отрупани с разнообразни  пакетирани вкусотии. В кампанията с желание се включиха всички  ученици от VIII – XII  клас. Те представиха традиционни храни за двата празника.

Г-жа Мариела Попова, директор на ПГИ “Алеко Константинов“, поздрави младите хора за благородната кауза и им пожела никога да не загубят човешкото в себе си и да си останат добри хора. В инициативата с лични средства се включиха и всички учители. Te  приготвиха празнични пакети за учениците сираци и полусираци от гимназията. Алековци сътвориха поредното добро, за което е нужен не само благороден дух, но и огромно човешко сърце, което те отново доказаха че притежават.

Вашият коментар