В деня на солидарността най-възрастните хора в Джебелско получиха подаръци

Общество

Уважение, протегната ръка, подаръци-това получиха 14 от най-възрастните хора в Джебелско. Те бяха посетени от служители на Общината по повод Европейския ден на солидарност между поколенията.

Всички 14 души са на възраст над 95 години. Те получиха пакети с хранителни продукти, както и поздравителен адрес от кмета Неджми Али.

„Опитът и познанията са най-голямата сила на човечеството. Те тласкат всяко общество към развитие, всяко едно постижение е благодарение на тях, както и на волята на хората в него.

По време на житейския си път всички ние дължим съграждането си като личности на своите родители, преподаватели, колеги, приятели. Първите знания и опит, които трупа човек, идват от неговите баби и дядовци, след това той на свой ред ги дарява на своите деца, които пък продължават тази традиция.

Днес е Европейският ден на солидарност между поколенията. Солидарността има много различни форми, но смисълът е един – да живеем добре заедно, да споделяме с другите, това което знаем и можем, и да разчитаме на тях за нещата, които още не знаем и не можем.

Силата на едно общество идва от неговата непрекъсната връзка между поколенията. Нея ние трябва да обгрижваме и съхраняваме. За поколения напред!“, се казва в поздравителния адрес на кмета Неджми Али.

Вашият коментар