Емре и Емир от Електрониката се класираха за националния кръг на състезание по приложна електроника

Общество

На 14.04.2021 г. се проведе регионален кръг от традиционно ежегодно състезание по приложна електроника „Мога и зная как“, организирано от Министерството на образованието и науката и търговска верига „Елимекс“.

За пореден път учениците от ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“ се представиха достойно. Емре Халил и Емир Халил от 10 клас, специалност „Компютърна техника и технологии“, завоюваха второ място в първа възрастова група, с което си осигуриха участие в националния кръг на състезанието, който ще се проведе в периода 13-15 май 2021 г. в гр. Банско.  Емре Халил е с трети резултат в индивидуалното класиране.

До националния кръг на състезанието са допуснати само отборите, класирани на първо и второ място от трите региона в България, това нарежда ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“ до най-добрите професионални гимназии в страната.

Момчетата получиха грамоти и парични награди от фирмата, организатор – търговска верига „Елимекс“, гр. Горна Оряховица, които бяха връчени от инж. Антоанета Сендова, директор на училището.

Поздравления за възпитаниците на ПГЕЕ „Капитан Петко Войвода“ и техния ръководител, инж. Росица Табакова, за ентусиазма и упоритата работа в необичайната обстановка и в условия на пандемия. Пожелаваме им успех в националния кръг на състезанието по приложна електроника „Мога и зная как“.

Вашият коментар