Двама съветници на ГЕРБ са изключени от групата на партията в общинския съвет

Водещи, Политика

Двама съветници на ГЕРБ са изключени от групата на партията в общинския съвет на Кърджали. Емблематичното острие на партията Огнян Иванов и Веселин Желязков вече са независими. Причината за раздялата е анализ на партийната централа, според която двамата не са работили по време на предизборната кампания.
„Взето е някакво решение от някакъв орган, който не е спазил устава на партията. Те са никои“, заяви Онян Иванов. Той беше категоричен, че заедно с Веселин Желязков остават в общинския съвет като независими съветници.
„Никой не ни е поискал мнението. Всеки член има право да присъства, когато се обсъждат действията му. Обвиняват ни, че не сме изпълнили поетите ангажименти като общински съветнци. Те са некомпетентни и не знаят какво означава работа в общинския съвет. Ако ме бяха извикали да ме питат за какво става въпрос, щяха да разберат. Цвета Караянчева е присъствала там и под нейната диктовка и ръководство е свършено това нещо“, каза още Огнян Иванов. Той допълни, че след тези действия на съпратийците си, ще си помисли дали да остане член на ПП ГЕРБ.

По време на предишния мандат Иванов беше председател на групата съветници от ГЕРБ и беше един от най-активните опозиционни съветници. Изненадващо след местните избори през 2019 година от партията смениха Огнян Иванов, а председател на групата стана Гроздан Колев.

Вашият коментар