Студентът, убил майка си, остава в ареста

Водещи, Общество

Окръжният съд в Кърджали гледа в четвъртък мярката за неотклонение на задържания за убийството на собствената си майка Стефан С. Магистратите постановиха 21-годишният студент да остане за постоянно в ареста.

По рано през деня Окръжна прокуратура – Кърджали внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо привлечения като обвиняем за убийство. Той е обвинен в извършването на престъпление по чл.116  ал.1 т.3 във вр. с чл.115 от Наказателния кодекс, за това, че на  12.04.2021 г., в град Кърджали, умишлено е умъртвил майка си Д.С., съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

На 12 април под ръководството на Окръжната прокуратура започна разследване на причините за смъртта на 52-годишна жена от град Кърджали. По образуваното досъдебно производство са извършени оглед на местопрестъплението, претърсване и изземване, разпити на свидетели.

На  21 – годишният Стефан е предявено обвинение за това, че на 12.04.2021 г. умишлено е умъртвил майка си – престъпление по чл.116, ал.1, т.3 във вр. с чл.115 от НК.

Изясняват се мотивите за извършване на престъплението. Разследването се извършва от разследващ полицай при РУ на МВР – Кърджали.