Еда от ЕГ „Христо Ботев“ се класира на 3-то място на Националната олимпиада по френски език

Общество

Изключително успешно е представянето на единайсетокласничката Еда Халибрям от Езиковата гимназия в Кърджали на Националната олимпиада по френски език, след като спечели престижното 3-то място. За този невероятен успех тя получи грамота от Министерството на образованието, която ѝ бе официално връчена от директора на гимназията, госпожа Даниела Павлова.

Мечтата на Еда да научи този толкова красив и мелодичен език се появява през 2016 г., когато за пръв път посещава Франция и се влюбва в тази приказна страна с необятно архитектурно и културно богатство. През следващата 2017 г. тя прави първата стъпка – записва се да учи в Езиковата гимназия и за разлика от повечето си връстници с огромно желание тя избира паралелка с изучаване на френски език. Тя има щастието да се обучава от най-добрите специалисти. Впоследствие постиженията на Еда напълно оправдават този избор.

Големите й успехи започват в 9. клас, когато се явява на изпит за френска езикова диплома Делф – ниво Б1 и го взима  с 90,5 точки, а също така участва в националния кръг на олимпиадата по френски език и постига много добър резултат-84,5 точки. В 10-ти клас получава втората си езикова диплома Делф – ниво Б2 с 81,5 точки, а на националния кръг на олимпиадата по френски език се класира на 7-мо място в цялата страна с 86 тoчки. През настоящата година Еда вече е на 3-то място в страната с 88,5 точки.

„Еда е нашата гордост. Успехите й са напълно закономерни. Тя е изключително мотивирана, откроява се със своята ученолюбивост, с упоритостта, постоянството и целеустремеността си. Убеден съм, че ще продължава да ни радва с нови и още по-големи постижения.“, споделя преподавателят по френски и италиански език Нурай Садулов.

Днес Еда Халибрям с право се нарежда сред най-добрите ученици във вековната  история на Гимназията. Логична е и огромната ѝ благодарност към учителите Нурай Садулов, Маргарита Чобанова, Елена Константинова, Станислава Иванова и Мила Кулова, без чийто труд и професионализъм успехът ѝ не би бил възможен.