Привлякоха като обвиняем студента, убил майка си

Водещи, Общество

По отношение на обвиняемия е постановено задържане за срок от 72 часа

Окръжна прокуратура – Кърджали привлече като обвиняем и задържа 21 – годишен мъж за умишлено убийство в гр. Кърджали, се казва в прессъобщениа на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Кърджали, днес, 12.04.2021 г., започна разследване на причините за смъртта на 52-годишна жена от гр.Кърджали, уточняват от там.

По образуваното досъдебно производство са извършени оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване, разпитват се свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза.

С постановление на разследващ орган, от 12.04.2021 г., към наказателна отговорност е привлечен  21 – годишният С.С., син на пострадалата , на когото е предявено обвинение за това, че на 12.04.2021 г. умишлено е умъртвил майка си – престъпление по чл.116, ал.1, т.3 във вр. с чл.115 от НК. По отношение на обвиняемия е постановено задържане за срок от 72 часа.

Изясняват се мотивите за извършване на престъплението.  Разследването се извършва от разследващ полицай при РУ на МВР – Кърджали.