Значението на сребърните бижута

Водещи, Общество, Обяви

Среброто е много популярен материал за бижута днес, като то помага на жените да изглеждат красиви и женствени, а освен това им носи и много здравословни ползи. Ако се казва, че розата е ангел на любовта, сребърните бижута са въплъщение на вечната любов.

Сребърните бижута са много смислени и впечатляващи. Те са и също толкова луксозни, за да изразяват любов, вярност и ангажимент от страна на хората.

Значението на подаряването на сребърни бижута

Сребърните бижута имат много значения, напомнят специалистите от Silver.bg. Те помагат на вас и вашите близки да бъдете по-сплотени в живота, както и още по-обичащи се.

Сребърните бижута така също предлагат разновидности като пръстени, колиета, обеци, гривни и други. Всеки тип има своето значение.

Сребърните пръстени за двойки например се считат за символ на сплотеност, на хармония между две души. Сребърните годежни пръстени също са символи на търпение и постоянство.

Освен това, когато подарявате сребърни бижута на любимия си човек, това означава, че сте загрижени за здравето му. Науката доказва, че сребърните бижута са много силен антисептик, така че потребителите на сребърни бижута винаги са защитени от неприятни заболявания.

Как да разберем дали среброто е истинско

Среброто, също като златото и платината, е популярен метал. Той се среща в изобилие и се използва за направата на бижута, прибори за хранене и други трайни предмети. Независимо дали купувате чифт сребърни обеци или сребърен пръстен, изработен от сребро и мед, стига да се грижите добре за него, то може да издържи цял живот. Но трябва и да проверите дали закупените от вас сребърни бижута са автентични или не.

Ето няколко прости теста, които можете да проведете.

Проверете първо етикета

Един от най-добрите и лесни начини да разберете дали сребърните бижута, които притежавате, са истински или фалшиви, е като проверите етикета им. Ако върху него има малък надпис, който казва „ster“ или „sterling“, това означава, че среброто в предмета е 92,5% или близко до чистото сребро.

Друг символ, за който трябва да внимавате, е „IS“, което означава международен стандарт за сребро. Винаги, когато сребърни предмети се продават на международно или вътрешно ниво, има отличителен търговски печат, който удостоверява метала.

Освен проверка на етикета, можете да направите още един или два теста, след като приберете бижута вкъщи, ако не сте сигурни напълно в неговата оригиналност.

Тест с ледено кубче

Друг лесен метод за проверка дали среброто е чисто или не е чрез използване на кубчета лед. Този метод е идеален за тестване на сребърни монети и други сребърни предмети с плоски повърхности. Поставете кубче лед върху сребърна монета или плоски съдове. Ако кубчето лед се разтопи бързо, тогава металът, който притежавате, е реален.

Среброто има най-висока топлопроводимост и когато поставите кубче лед върху среброто, то ще се стопи с по-бързи темпове. Въпреки че се топи и при стайна температура, това ще стане доста по-бързо, когато се постави върху оригинална сребърна монета или прибори.

Тест с белина

Белината може да се използва и за проверка на автентичността на сребърния метал. Просто поставете капка белина върху сребърния предмет. Ако потъмнее след контакт с окисляващи химикали като белина, то значи това е истинско сребро.

Проверка на теглото

Среброто е по-плътно от повечето метали. Теглото на метала ще има специфичен диаметър и дебелина. Ако бижуто ви тежи по-малко, то може да бъде направено от леки сребърни сплави, а не от сребро.

Ако тежи повече, тогава може да бъде направено от олово, покрито със сребро. Чистото сребро обикновено е по-хладно от позлатените предмети и е по-лъскаво.

Търсите подходящи сребърни бижута за вашата колекция? Виж още тук!