Газокар или мотокар – кое да изберете?

Водещи, Икономика, Обяви

Може би един от най-често срещаните въпроси в големите бизнеси е дали газокар или мотокар е по-добрият избор за част от дейностите, които трябва да се извършват ежедневно. Но какво всъщност представляват тези машини и кога с какво са по-полезни?

Мотокар

Мотокарът е индустриален камион, използван за повдигане и преместване на материали на кратки разстояния. Мотокарът е разработен в началото на 20-ти век от няколко компании, включително Clark и Yale & Towne Manufacturing.

След Втората световна война използването и развитието на мотокари се разширява значително в целия свят. Днес те са се превърнали в незаменима част от оборудването при производството и складирането. През последните години 20-те най-големи производители в света отчитат продажби в размер на 30,4 млрд. долара, като ежедневно се продават стотици хиляди такива машини.

Газокар

Както е известно, газокарите също са предназначени за обработка на абсолютно всякакъв вид товари в открити и закрити площи на производители. Те са изключително полезни както в леката, така и в тежката промишленост.

Газокари често могат да бъдат забелязани в различни логистични центрове, летища, пристанища, митнически складове, производствени халета, складове за строителни материали и много, много други.

Разлики

Очевидно при двата вида машини разликата идва от начина, по който те се задвижват. Мотокарите обикновено се задвижват с дизел, докато газокарите, както става ясно, с газ.

Добре е да се знае, че дизеловите машини са способни да вдигат и пренасят много тежки товари. В същото време газокарите се справят с товари максимум до 3,5 тона. Но макар че не са чак толкова мощни, те са доста по-безшумни и не отделят толкова важни емисии, в сравнение с дизеловите. Това е изключително важно за опазването на околната среда.

Избор

За добро или лошо, няма един точен алгоритъм, по който ясно и точно може да се направи даденият избор. Всичко зависи от индивидуалните нужни на дадения бизнес и от операциите, които той ежедневно извършва.

Разбира се, можете да се допитате до свои колеги, партньори или пък други клиенти, които вече имат опит в това поле и могат да споделят кое за тях работи по-добре. Каквото и да решите обаче, не забравяйте, че от съществено значение е грижата за околната среда. Ето защо е най-добре да изберете рециклиран мотокар, електрокар или газокар, с който ще допринесете за една по-чиста и щастлива планета.

Предимства на рециклираните машини

Днес проблемът със замърсяването на околната среда е по-сериозен от всякога. Следователно хората трябва да бъдат по-внимателни към потреблението на стоки.

Важно е да се знае, че именно рециклирането позволява да се намалят разходите за стоки и всъщност компаниите със собствени съоръжения могат не само да инвестират пари за рециклиране, но и могат да печелят от това.

Увеличаването на количеството отпадъци, които отиват за рециклиране, ви позволява да спестите ресурси и да се грижите за природата. Това важни дори и за машини като мотокарите, чиито части също могат да бъдат успешно преработени.

Да, разрастването на бизнеса е важно за всеки предприемач, но не е нужно то да се случва за сметка на природата и на планетата, която ще завещаем на бъдещите поколения. Тъкмо напротив, истинският успех на един бизнес си личи по отношението му към света!

Ако търсите подходящ мотокар или газокар, може да закупите нов или рециклиран модел, а ако ви трябва за кратко – да вземете под наем.