36 жалби за един месец до омбудсмана на Кърджали

Хакиф Емин
Общо 36 жалби, от които 20 писмени и 16 устни са били подадени до обществения посредник на Кърджали Хакиф Емин от граждани на областта през изминалия месец ноември, провери репортер на „Арда нюз”. Оплакванията са най-различни, от устройство на територията до проблеми със собствеността.

Най-сериозно впечатление, обаче правят четири от подадените жалби, в които работници са изразили недоволство от поведението на работодателите си.

Две гражданки на областния град са подали писмени жалби пред омбудсмана заради освобождаването от работа, като чистачки във ВИК-Кърджали. Според тях, директорът на предприятието Славчо Славков е прекратил работната им дейност без да посочи обоснована причина.

Бившата директорка на училището в с. Мост Бирсен Юмер също се е оплакала писмено пред Хакиф Емин, като поискала съдействие от институцията за възстановяване на предишната и работа. След разглеждане на случая от местната институцията са поискали съдействие от Регионалния инспекторат по образование – Кърджали и Министерството на образованието, младежта и науката. Отговор от просветното министерство все още не е било получено. Друг жител се е оплакал за некоректност от страна на работодателя, затова че не е получил дивидент за предходните 12 години от кърджалийската фирма „Монек-Юг”.

Мехмед МЕХМЕД