Д-р инж. Хасан Азис: На общините са им необходими процедура и здравен протокол

Общество

Парламентарните избори ще се проведат на 4 април 2021 г. и на общините са им необходими процедура и здравен протокол, издаден от МЗ и ЦИК, за минималните санитарни и хигиенни изисквания към изборното помещение, изборните материали и членовете на СИК.

Както вече отправих своите предложения на консултациите при Президента и днес продължавам да поддържам тези искания.

Наистина бяхме и сме на първа линия в борбата с коронавируса. За мен лично общините се справиха може би най-добре от всички институции в борбата с пандемията. И затова е важно да ни бъдат подсигурени здравен протокол и минимални санитарни изисквания за провеждане на прозрачен изборен процес, който да гарантира правото на глас и здравето на гражданите на предстоящите парламентарни избори.

Трябва да има и здравен протокол, отново издаден от МЗ и ЦИК, за минималните изсиквания при предаването и броенето на изборните материали, както и времето на престои на членовете на СИК в изборните помещения, през които ще преминат стотици и хиляди хора.

Очаквам да ни бъдат осигурени и качествени, отговарящи на международните изисквания лични предпазни средства за членовете на СИК.

Това написа във Фейсбук страницата си кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис.