Само 14 билета са продадени в касата на театъра за концерта на Баба Зула в Кърджали

Само 14 от общо 500 билета, какъвто е капацитетът на ДДКТ „Димитър Димов” са били продадени в касите на театъра преди концерта на турската група Баба Зула в Кърджали. Организаторите на турнето, обаче съобщиха пред репортер на „Арда нюз“, че близо половината от билетите при тях са били вече изкупени. Представлението ще се състои тази събота от 20.00 часа. Цените на билетите са 10 и 15 лева, а касите на театъра работят всеки ден от 9 сутринта до 7 вечерта. Култовата група е на турне в България и ще изнесе концерти утре в Габрово и петък в Пловдив. Мераклиите, които искат да посетят Баба Зула в тези градове трябва да се разделят с 40 или 50 лева, но билетите вече били почти изчерпани.

От отдел „Маркетинг и реклама” към държавния театър в Кърджали заявиха пред репортер на „Арда нюз”, че цените в сравнение с другите два града са много по-ниски цени и очакват кърджалийци да проявят по-голям интерес към предсатвлението на Баба Зула.
Групата е основана в Истанбул през 1996г., от Левент Акман, Мурат Ертел и Емре Онел, който напуска през 2005 г. и е заменен от Кошар Камчи. През 2003 г. към тях се присъединява вокалистката Оя Еркая, а по-късно – уникалната майсторка на живата рисунка Серен Ойкют. Присъствието й на част на цялостта, която представляват Баба Зула. Артистичните им импровизации са сериозни произведения с оргинален стил, саунд и характер. Те използват емблематичните за турската музика дървени лъжици и символичният инструмент „саз”. На турнето в България те ще представят и новият си седми поред албум.

Мехмед МЕХМЕД