Регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров” връчи наградите „Читател на годината- 2020”

Култура

Въпреки пандемията и специфичните условия, при които живеем и работим, и тази година по традиция Регионална библиотека  „Никола Йонков Вапцаров” връчи наградите в конкурса „Читател на годината ”.

Отличието за 2020 година в Детски отдел е за Ефекан Сюлейман, ученик в шести клас на  СУ „П.Р.Славейков” със заети 95 библиотечни единици. А в  отдел  Заемна за възрастни отличието се присъжда на Йорданка Сарафова със 160 прочетени книги.

Победителите в инициативата „Читател на годината 2020″ получиха грамота, предметна награда и  едногодишен безплатен абонамент, лично от директора Елисавета Кехайова. Тя пожела на шестокласника Ерхан да продължава да чете и да посещава редовно библиотеката, защото четенето обогатява речника и развива въображението. Да бъде добър ученик и гордост за семейството си. А към госпожа Сарафова директорката на библиотеката се обърна с думите, никога да не губи интереса си към книгите. Госпожа Кехайова пожела на победителите в конкурса през идващата 2021 година да бъдат здрави и любовта им към книгите и четенето никога да не угасва.

Инициативата се провежда за шеста поредна година, а  победителите в конкурса се излъчват на база актуална статистика за четенето от автоматизираната библиотечна система за заемане на литература.