Охридци размениха коледни подаръци с връстници от Германия

Общество

С наближаването на Коледа сърцата ни се изпълват с топлина и добронамереност. Засилва се желанието ни да зарадваме близки и приятели. Тази атмосфера се усеща и в ОУ „Свети Климент Охридски“- гр.Кърджали.  Ученици, учители и родители се включиха в инициативата за размяна на подаръци с ученици от българско училище към дружество „Буквар”, гр.Кобленц, Германия. Идеята е на български учители зад граница, които изпратиха на малките охридчета от втори клас ръчно изработени изделия, красиви коледни картички и лакомства. Даровитите деца на ОУ „Свети Климент Охридски“, под ръководството на г-жа Й. Назърова и г-жа А. Рюстем, не пропуснаха възможността да върнат жеста и да подарят усмивка за Коледа на своите нови приятели заедно с красиви сувенири, създадени от техните малки ръце. С това се поставя началото на едно добро сътрудничество за съвместни инициативи между двете учебни заведения.

Въпреки епидемиологичната обстановка в България и борбата с Сovid-19 по цял свят, учениците родителите и учителите от ОУ „Свети Климент Охридски“ със своите Коледни идеи, приповдигнато настроение и празнично суетене успяват да предадат магията на празника.

Да се опитаме да съхраним тази магия възможно най – дълго. И нека всеки от нас почувства в сърцето си топлината на Коледния миг!, пожелават от ОУ „Свети Климент Охридски“.