Кметът на Ардино инж. Изет Шабан зарадва децата със стихосбирката „Вече съм голяма“

Култура

В навечерието на 1-ви ноември – Деня на народните будители, кметът на община Ардино инж. Изет Шабан зарадва учениците от начален етап на СУ „Васил Левски“ с най-новата стихосбирка на Алина Семерджиева „Вече съм голяма“. Децата с интерес разгледаха книжката и споделиха, че обичат да четат и да прекарват свободното си време с книга в ръка.
„Любовта към четенето е едно от най-важните качества, които са основа за израстването на децата“, заяви кметът инж. Изет Шабан. Той осигури от детската книжка и на всички останали ученици от начален етап от територията на общината.
„Вече съм голяма“ е втората стихосбирка на талантливата поетеса от Падина Алина Семерджиева. Тя съдържа стихове на различна тематика, но всичките са искрени и истински и са посветени на внучката на Алина Семерджиева – Александра. Редактор на стихосбирката е Венета Минева, а художник на корицата е Олга Паскалева.
Алина Семерджиева е родена на 17.11.1965 г. в Падина. Основно си образование завършва в родното си село, след което учи в Ардино. Завършила е ПУ,, П. Хилендарски“ със специалност „Предучилищна педагогика“. Работи като детска учителка вече 26 години. Има двама синове.
Гюнер ШЮКРИ