Отлагат предвидена да се играе в кърджалийския театър постановка „Прилепът“

Култура

Заради усложнената епидемиологична обстановка, гостуването на великотърновския Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ в Кърджали със спектакъла „Прилепът” от Йохан Щраус-син, предвидено за 29 октомври, се отменя. Постановката се отлага за 18 ноември, а билетите ще важат без заверка за новата дата. Желаещите да върнат вече закупени, могат да го направят на касата на театъра.
„Много бих искал по повод 60-та годишнина на нашия театър, кърджалийската публика да има възможност да се наслади на две емблематични заглавия в оперетното изкуство – „Аршин Мал Алан”, носещо традициите на Изтока и „Прилепът”, представящо музикалната класика на Запада”, каза директорът на Театрално-музикален център – Кърджали Гълъб Бочуков.
„Прилепът“ е едно от най-играните заглавия в цял свят. То винаги е печелило одобрението на публиката и присъства неизменно в репертоара на световноизвестните оперни и оперетни театри.
В постановъчния екип са диригентът Васил Вълчев, директор на МДТ, главният диригент Игор Богданов, художникът Лидия Къркеланова, хореографът Катя Богданова, хормайсторът Яница Брънзелова. Централните партии се изпълняват от солистите Теодора Петрова, Симона Кодева, Момчил Караиванов, Александър Баранов, Виктор Терзийски, Милен Иванов и др. В постановката участват солисти и драматични артисти, оркестър, хор и балет.