Две ученички от „Славейков“ с първи места в конкурса „С очите си видях бедата“

Общество

Шестокласничката от СУ „Петко Рачов Славейков“ Дамла Тасим получи днес наградата и грамотата си от завоюваното първо място на националния конкурс за детска рисунка под надслов „С очите си видях бедата“. Организатор на конкурса традиционно е Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Кърджали. Наградите са получени в училището за шампиони, тъй като заради противоепидемичните мерки няма официално награждаване, а и самият конкурс бе проведен дистанционно и само на областен етап. По тази причина директорът Милко Багдасаров изпълни приятната задача да връчи наградата на Дамла в присъствието на нейния учител по изобразително изкуство и ментор – художника Георги Шишков.

Другата отличена ученичка е класираната на първо място в по-голямата възрастова група Еда Хайрула. В продължение на седем години, като възпитаник на „Славейков“, Еда рисува под ръководството на Георги Шишков.

Творбите са изпратени за участие през миналата учебна година, когато момичетата бяха съответно в пети и седми клас.

Конкурсът е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН за учебната 2019-2020 година. През изминалите години конкурсът за детска рисунка „С очите си видях бедата“ се утвърди като неоспорима превантивна дейност, свързана с пожарната безопасност и защитата на населението от особено важна целева група – учащите се.