Вратарят на „Арда“ получи плакет от кмета на Момчилград

Спорт

Момчилградчанинът Месут Юсуф, който през този сезон дебютира с екипа на футболна „Арда“ в Първа лига, получи плакет от кмета на общината Илкнур Кязим. 28-годишният вратар записа общо четири мача през този сезон за кърджалийския клуб и по този начин прекъсна периода от близо две десетилетия отсъствие на футболисти от Момчилград в елита. Месут Юсуф пази цял мач срещу настоящия шампион „Лудогорец“ при равенството 1:1, при победата с минималното 1:0 над „Ботев“ в Пловдив, нулевото реми с „Ботев“ /Враца/ и при загубата с 0:1 от „Черно море“.
Месут Юсуф е възпитаник на момчилградската школа и е преминал през всички гарнитури на местния „Родопи-1935“. Играл е за „Арда“ в Трета лига, има и 2-годишен престой в Турция с отбора на „Гьозтепе“ /Измир/.
„Момчилград се гордее със спортните успехи, постигнати през всичките тези години. За нас е гордост, че със своя характер и увереност Месут Юсуф представлява достойно нашата община. Пожелаваме да е здрав, да отстоява принципите си и да постигне още повече успехи в личен и професионален план“, заяви Илкнур Кязим. Тя подари на футболиста вратарски екип с № 1, като му пожела много радостни мигове с настоящия му клуб.