Одобриха удължаването на схемата 60 на 40 до края на септември

Икономика

Правителството одобри постановлението с което се удължава схемата 60 на 40, тя ще действа до края на септември с нови условия.

Право на компенсации за заплати и осигуровки ще получат още сектори от икономиката. Отпада задължението бизнесът да е платил данъците и осигуровките си през тази година, изисква се единствено средствата да са начислени.

Правителството променя за втори път постановлението, което позволява бизнесът да получава компенсации, за да запази работните места.

През следващите три месеца частни детски градини и ясли, образователни центрове и здравни специалисти и заведения без договор със Здравната каса също ще могат да кандидатстват.

За сектор „Хотели и ресторанти“ отпада задължението да се осигурява допълнителна заетост на персонала след края на подпомагането, която да е равна на срока, за който са получавани средствата от НОИ.

За секторите “Пътнически транспорт въздушен, воден и сухопътен“ и за “Туризъм“ мярката 60 на 40 на практика ще е  80 на 20, каза министърът на туризма Николина Ангелкова.