Генералният консул на Република Турция посети Черноочене

Общество

В навечерието на големия мюсюлмански празник Рамазан байрам Генералния консул на Република Турция в град Пловдив Хюсеин Ергани направи първото си официално посещение в Община Черноочене.

Гостите бяха посрещнати от кмета на общината Айдън Осман, председателя на Общинския съвет Бедрие Газиюмер и представители на ръководството на местната администрацията.

Айдън Осман запозна гостите с успешно реализираните от общината проекти. Пред високия гост изтъкна, че основен приоритет на общината е благоустрояването на населените места, развитие на земеделието и туризма, чрез които младите да останат да живеят в Черноочене.

Хюсеин Ергани с интерес изслуша за живота на хората от близкото и далечно минало.

Генералният консул Хюсеин Ергани благодари за топлия прием.

„За мен е голяма чест да се запозная с вас и се надявам, че и занапред ще продължим с контактите и ще имаме нови срещи“, каза генералният консул на Република Турция. Той поздрави жителите на общината с настъпващия Рамазан байрам.

Айдън Осман запозна Генералният консул с актуалното състояние на сътрудничество между Община Черноочене и побратимената турска община Селчуклу, област Кония.

Хюсеин Ергани изрази готовност да помогне за съживяване, разширяване и утвърждаване на взаимоотношенията между двете побратимени общини.

Бяха разменени подаръци между двете страни. Айдън Осман подари на дипломата картина с пейзаж от чернооченското село Соколите.

Исмет Исмаил