Партията на Лютви Местан остана без сайт

Водещи, Политика

Партията на Лютви Местан ДОСТ остана без страница в интернет. От няколко дни  сайтът зарежда служебно съобщение, генерирано от софтуера на хостинг доставчика. Това се случва когато няма страница на посочения интернет адрес.

От месеци сайтът на ДОСТ не се поддържаше. Последните информации, качени на него бяха от есента на 2019 године и бяха свързани с местните избори. Структурите на политическия проект Лютви Местан по места също се разпадат. Според близки до партията много членове и привърженици на ДОСТ са се разочаровали и от лидера си и са се дистанцирали от него.

В момента Лютви Местан е обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост. На 14 април миналата година политикът се оказа участник в тежка катастрофа, при която загина 6-месечно бебе. Инцидентът стана при опит на Местан да се включи в международния път за ГКПП „Маказа“. Последва удар с БМВ, дрожещо се от Кърджали към Кирково. Последва удар, при който автомобилът, движещ се по главния път излетя в близкото дере. Лимузината на Местан остана на пътя. При инцидента загина бебето, а братчето и родителите им бяха ранени. Политикът се размина само с навехната ръка. Няколко часа по-късно Местан беше задържан от полицията. Разследването по случая беше отлагано няколко пъти заради вещите лица, които все още не са изготвили назначените експертизи по случая. Последният срок, в който трябва да стане това е 14 юни.