Музеят и галерията в Кърджали отварят врати за посетители

Общество

От днес вече са разрешени посещенията на музеи и галерии на закрито. Това ще става при строго спазване на противоепидемичните мерки.

„Музеят разполага с достатъчно дезинфектанти. Ще бъде ограничено посещението на групи от посетители, като в залите няма да се допускат повече от 4-5 човека едновременно. Ще се следи за спазването на дистанция от 1,5 между посетителите“, каза Даниела Коджаманова, директор на РИМ в Кърджали.

Няма да бъдат допускани посетители без маски в музея, допълни Коджаманова. Музейните работници са ангажирани да следят за спазването на реда с цел да се ограничи разпространението на заразата от коронавирус.

Кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис издаде заповед, с която се допускат посещения на музеи на закрито, галерии и библиотеки на открито и закрито, при спазване на изискването за социална дистанция и на всички противоепидемични мерки, в това число без да се използват климатични инсталации.

Посещенията на музеи, галерии, библиотеки, концерти , сценични прояви, кина  и упражняването на колективни спортове до сега бяха преустановени заради пандемията от COVID-19.