На 5 юни тръгва футболното първенство в efbet лигата

Спорт

Футболното първенство в ефбет лигата ще бъде възстановено на 5 юни при възстановяване на тренировъчния процес в средата на месец май. Това ще стане с провеждането на двубоите от 25 кръг на редовния сезон. Това решение е било взето на заседание на Експертната работна група към Българския футболен съюз, включваща представители на Професионалната футболна лига, Аматьорската футболна лига и Асоциацията на българските футболисти.

След изиграването на 26 кръг от редовния сезон, плейофната фаза на Професионалната първа лига ще се проведе във вариант от 5, вместо от 10 кръга, като липсата на публика в случая до голяма степен би елиминирала фактора „домакинско предимство“. След приключване на 31 кръга ще се проведат баражите за европейска квота, както и за участие в Професиоталната футболна лига през следващия сезон, като планът е сезон 2019/2020 г. да завърши на 11 юли.

При успешно доиграване на сезон 2019/2020 в този формат, финалът за Суперкупата на България ще се проведе на 22 юли, а стартът на сезон 2020/2021 ще бъде даден на 25 юли.

Във временното класиране на Ефбет лигата Арда Кърджали се намира на 9 място. Отборът е с нов треньор – Николай Киров, а домакинските мачове на сините от Кърджали вероятно ще се играят най-после на Арена Арда.