Контрабандни тютюн, текстилни изделия и аксесоари за над 156 000 лева задържаха на МП Капитан Андреево

Общество

Митническите служители от Териториална дирекция „ Южна морска“ задържаха недекларирани 454 кг тютюн за наргиле и стоки с логото на защитени търговски марки при проверка на товарен автомобил.

На 04.05.2020 г. на МП Капитан Андреево пристига камион с турска регистрация, пътуващ от Турция за Германия. Шофьорът, турски гражданин, е представил редовни документи за превозвания товар – елементи от желязо и алуминий, авточасти и пластмасови изделия. По метода „анализ на риска“ камионът  е  селектиран за щателна митническа проверка, при която са открити недекларирани 454 кг тютюн за наргиле с  надпис „Jibiar“  без акцизен бандерол.

Открити са още и  1710 текстилни изделия, по-голяма част от които тениски, къси панталони, блузи и 182  чанти и портмонета  с логото на Givenchy , Tommy Hilfiger,  Boss,  Balenciada, Nike, Moncler, Louis Vuitton.

Стоките на стойност  156 722 лева са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.