Теодора Шанева донесе първо място в национален конкурс за славейковци

Общество

Десетокласничката Теодора Шанева от СУ „Петко Рачов Славейков“ донесе поредно отличие за школата по история „ИстОрика“. Тя се класира на първо място на националната награда „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков“.
Младата надежда по история надделя над останалите участници от страната със своя реферат на тема: „Чардафонката (Голямоконарската Райна княгиня)“.
Конкурсът е посветен на 135-тата годишнина от Съединението на България. Според организаторите целта му е да даде възможност на учениците да разкрият и изразят своя творчески талант и идеи.
Теодора е успяла успешно да представи пред авторитетното жури събраната и обработена информация и заслужено да се сдобие със статуетка и награда.
„Макар и в извънредно положение и виртуално обучение продължаваме успешното си представяне на национално ниво. Припомням, че само преди две седмици Теодора се класира и за Националната олимпиада по история и цивилизации с втори резултат в страната“, изрази гордостта си от постигнатото ръководителят на школата Димитър Димов.