Чанев изиска документацията за пластмасовите отпадъци

Водещи, Икономика

Областният управител на Кърджали Никола Чанев обяви, че е поискал от РИОСВ в Хасково да му бъде предоставена цялата документация, свързана със заявеното намерение за изграждане на депа за пластмасови отпадъци в Кърджали и в момчилградското село Груево. Припомняме, че две фирми с един и същи управител и с един и същи адрес на регистрация в Хасково, регистрирани през декември 2019 година със по 100 лева капитал искат да складират пластмасови отпадъци от Европа в района.
„Не бих подкрепил нито едно производство, което замърсява околната среда“, заяви Никола Чанев. Той допълни, че след като се запознае с документацията ще излезе със становище, въпреки че областната управа не е страна в случая.
„Не е продуктивно един бизнесмен да заплашва хората в едно населено място с прокуратура“, каза още областният управител, визирайки изявления на управителя на фирмите Танер Тюркоглу, който заяви, че ще поиска графологична експертиза на подписката срещу инвестицията му и ще сезира прокуратурата.
Според Никола Чанев бизнесменът трябва да предприеме друг подход и да убеди обществеността, че дейността, която смята да развива е безвредна.