ГЕРБ: Няма да подкрепим бюджета на община Крумовград

Политика

Общинските съветници от ПП ГЕРБ Крумовград няма да подкрепят внесения за одобрение проектобюджет на община Крумовград за 2020 година, който определиха като „Бюджет на застоя“ или „Още от същото“.
„За нас бюджет „за всекиго по-малко“ не обслужва населението, а представлява закърпване на парче. Иначе казано „временно успокоение на съвестта на властимащите“ за сметка на задълбочаващите се проблеми със сметопочистването, лошото състояние на общинската пътна мрежа – практиката масово бетониране преди избори и замазване на очите след избори е доказано неработеща тактика, лошата образователна инфраструктура в училищата извън общинския център, които се отопляват с твърдо гориво, се твърди в позиция, разпространена от партийната централа.
От години функция „Образование“ разчита само на държавна помощ. Нерационалното управление на общинските селскостопански земи – ниви, които за цялата община са общо 56 153 декара. Начинът на тяхното отдаване е по системата Бонус – Малус, според резултат на изборите, от което общинската хазна губи приходи. Недобрата градска и селска среда, се казва още в позицията на ГЕРБ.
За поредна година средствата за дейностите в културния и спортен календар са постоянна величина. Общината не разполага и с нужната специализирана погребална техника. Въпреки предложението на ГЕРБ през годините в тази посока нищо не се предприема, а в бюджета са заделени едва 2 хил.лв. за тази дейност, които според нас са крайно недостатъчни.
В раздела за капиталовите разходи 43% от заложените разходи са от преходния остатък от 2019 година. Някои от обектите се влачат в списъка по 2 години, а контролът по тяхното изпълнение е нулев, категорични са съветниците от опозицията.