В Джебел амбициозна рамка на Бюджет 2020 представи Неджми Али

Водещи, Общество

Повече светлина, повече асфалт в населените места, нова визия на центъра, дори кинопрожекции в Джебел. Всичко това е залегнало в Бюджет`2020 на община Джебел. Общественото обсъждане на проектобюджета реално се оказа поредната среща на Неджми Али с избирателите, които отбелязаха, че реално е стартирала реализация на предизборната програма на новия общински кмет. Той изненада приятно всички присъстващи с мултимедийна презентация на обектите, които предстои да бъдат реализирани. Те стартират и се очаква голяма част от тях да бъдат финализирани още в първата година от мандата – част от изпълнението на поетите ангажименти от страна на кмета още по време на предизборната кампания, която  премина под мотото „Джебел заслужава много повече“.

Същевременно вече се работи и по проектиране на обекти, чието изпълнение ще бъде реализирано на по-следващ етап.

„Във всички населени места ще бъдат поставени допълнителни осветителни тела. Една трета от уличната мрежа в селата на общината ще бъде асфалтирана“, посочи кметът Неджми Али. Той бе убедителен, че проблемите на пътната инфраструктура вече няма да се решават частично с чакълиране.

Започва първия етап от подмяната на уличните осветителни тела в общинския център и кварталите с нови 300 LED осветителни тела. А подменените ще бъдат разпределени по малките населени места.

Неджми Али посочи, че започва модернизиране на градския площад. Предстои цялостна реконструкция, като ще бъдат подменени всички плочки, които са от далечната 1985 година. В първия етап ще се изгради пеещ фонтан. Успоредно с това ще бъдат ремонтирани и подменени тротоари в централната градска част и кварталите, като ще се облагородяват и междублоковите пространства.

Кметът посочи, че предстои обновяване на градския парк, като до месец ще бъде готов проекта. Ново осветление, нови алеи, повече зеленина, повече пейки и фитнес на открито и с нова детска площадка.

Предстои подмяна на настилките на спортните площадки, както и построяване на детски площадки в кварталите и в селата.

В Джебел ще има и кинопрожекции. Желанието на местните жители бе приветствано от кмета. Неджми Али се ангажира да има прожекции в залата на местното читалище. Ще бъде направен оглед и количествено-стойностна сметка за необходимите ремонтни дейности за читалищата в общината и ще бъде поискано допълнително финансиране. Като целта е и киносалонът в Джебел да бъде пригоден за по-широкообхватна културна дейност. Сцената ще остане отворена както за местните самодейци, така и за театрални постановки на гостуващи артисти“, посочи кметът

В края на срещата Неджми Али благодари на жителите на Джебел и населените места за активната им позиция по време на обсъждането на проектобюджета.

„Конструктивният диалог трябва да продължи. Вратите ми са винаги отворени за предложения. Заедно ще направим община Джебел по-добро място за живеене“, каза Неджми Али.