Кърджали под обсада заради мача на „Арда“ с ЦСКА

Водещи, Спорт

Кърджали ще бъде под полицейска обсада заради предстоящия футболен мач между отборите на „Арда“ и ЦСКА, който ще се играе в четвъртък от 13,30 часа. Заради срещата ще бъде затворен за движение бул. „Беломорски“ от кръстовището на болницата до кръстовището на съда от 12,30 часа. Движението ще бъде възстановено половин час след мача. За автомобилите е определен обходен маршрут по булевардите „Тракия“, „Сан Стефано“ и „Булаир“.
„Предвидили сме мащабни мерки, които да гарантират сигурността и спокойствието“, заяви старши комисар Атанас Илков, директор на ОД на МВР-Кърджали. Той поясни, че в охраната на спортната проява ще бъдат включени специализирани сили, служители на полицията от София и от Пловдив. МВР Кърджали също мобилизира голям ресурс от служители.
„Нека феновете така да планират придвижването си, че да бъдат на стадиона час преди началото на срещата“, предупреди Атанас Илков. Той поясни, че ще бъдат изградени 5 контролни пункта, които ще пропускат публиката след обстойна проверка. Един от пунктовете ще бъде за феновете на ЦСКА, а останалите на домакините. На стадиона няма да бъдат допускани хора, носещи оръжие, пиротехнически средства, чадъри, както и непълолетни без придружител и употребили алкохол.
С охраната на стадиона е ангажирана частна фирма, но ще има и полицейско присъствие.