Делегация от Турция е на работна среща в Кирково

Общество

Делегация, водена от Юксел Кара – каймакамин на Тавшанлъ, Област Кютахя, Турция, е на работна среща в Кирково.  Посещението е в рамките на европейския проект „Предоставяне на нови възможности“, в който НЧ „Никола Й. Вапцаров“ в Кирково и Kаймакамство Тавшанлъ са партньори.

В турската делегация са и кметът на Община Тавшанлъ Мустафа Гюлер, който е от управляващата Партия на справедливостта и развитието на президента Реджеп Тайип Ердоган, както и председателят на Търговско-промишлена палата в Тавшанлъ Давут Ефе.

По време на работното посещение, което ще продължи до петък, гостите от Турция посетиха архитектурни забележителности в Община Кирково. Утре  турската делегация ще се запознае на място с работния процес в търговски предприятия.

Кметът на Община Тавшанлъ Мустафа Гюлер и кметът на Кирково Шинаси Сюлейман изразиха мнение, че двете общини имат намерение да продължат сътрудничеството в различни сфери.

Целта на проекта „Предоставяне на нови възможности“ е да насърчи диалога и взаимодействието между местните власти и неправителствените организации по въпросите на социалната политика и укрепване на отношенията между турските и българските местни власти, засилване на сътрудничеството, както и постигане на целите за устойчиво развитие.