Изрисуваха стени в СУ „Петко Рачов Славейков“ за 35-та годишнина на училището 

Общество

Последният коридор с бели стени в СУ „Петко Рачов Славейков“ осъмна днес обагрен в цветове. Стенописите са изключително ученическо творчество и са дело на 17 изявени ученици – художници от 6 и 9 клас, ръководени от учителя по изобразително изкуство Недим Мустафа.

Днес директорът Милко Багдасаров откри официално коридора на четвъртия етаж в крилото, където се обучават учениците от начален етап. Младите талантливи художници представиха труда си пред директора, учителите и съучениците си и събраха овации за начина, по който възприемат Славейков и училището.

Изрисуването на коридорите е традиция, която се спазва за всяка кръгла годишнина.

Проявата днес е само част от мероприятията през цялата седмица, които се организират в чест на патронния празник. Спортни турнири, литературни четения, изложби, посещения на театрални постановки, благотворителни акции допълват програмата.

Утре и вдругиден учителите, извършващи иновативните дейности, ще представят работата си пред гостите от партньорските училища от Стара Загора и Велики Преслав по програмата за сътрудничество между иновативни и неиновативни училища.

В петък е обявен ден на ученическо самоуправление. От 18 ч на 15 ноември в залата на театъра ще се състои тържественият концерт на славейковци по случай патронния празник,  който ще завърши с коктейл. В неделния ден пък в зала „Арпезос“ ще се проведат приятелски ученически баскетболни срещи.