Ферди Мурад аут от ДПС, остава независим съветник

Водещи, Политика

Един от новоизлюпените кърджалийски политици Ферди Мурад е изключен от ДПС. Причината е погазване на партийно решение на първата тържествена сесия да се гласува за кандидата на движението за председател Юсеин Ахмед. При тайния вот се оказа, че една от бюлетините е невалидна. При разбора на случилото, направен в ДПС, се оказало, че невалидната бюлетина не е на Юсеин Ахмед, а на друг съветник от партията. Притиснат Ферди Мурад признал, че недействителният глас е негов. Казал още, че постъпката му е част от несработил план за саботиране избора на Юсеин Ахмед. Целта била Ферди Мурад и още двама да пуснат празни бюлетини като по този начин предизвикат криза в общинския съвет. Другите двама се отказали от саботажа в последния момент.

От Ферди Мурад било поискано да се оттегли като общински съветник заради нарушаване на партийното решение. Той обаче категорично заявил, че остава в общинския съвет. Но разбира се вече независим тъй като е изключен от партията.

Ферди Мурад беше общински съветник и миналия мандат. Това се случи отново след като наруши партийно решение, което забраняваше на кандидатите да агитират за преференциален вот. Въпреки това Ферди Мурад успя да влезе в разпоредителния орган благодарение на преференции, като измести по-опитни политици. За 4 години във властта новоизлюпеният съветник успя се наложи собствен чалга-стил в местната политика. Той редовно използваше дарения, правени от други, за да си прави реклама, обяснявайки, че той е човекът, стоящ зад организирането на различни благотворителни прояви. Ферди Мурад беше запомнен от избирателите в района на село Костино с раздаваните календари, върху които беше отпечатана снимката му. Черешката на тортата чалга-политикът сложи, дарявайки пребоядисаните стари гуми на бащиния си автобус за оформянето на кът за игри в двора на детската градина в село Енчец.