5 ученици от СУ „Васил Левски”- Крумовград  „поеха управлението“ на „Дънди Прешъс Металс“ за един ден

Общество

“Мениджър за един ден” е една от най-значимите инициативи на JA Bulgaria. Целта ѝ е да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години. Тазгодишното издание се проведе на 7 ноември 2019 година. Като домакин на събитието, което дава начало в кариерната реализация на ученици „Дънди Прешъс Металс Крумовград”ЕАД  посрещна 5 ученици от СУ „Васил Левски”- Крумовград. Всички те имаха възможност да съпреживеят и споделят работното ежедневие на ръководители на различни отдели в минното дружество.Включвайки се в инициативата Дънди Прешъс Металс помага на мотивирани млади хора да открият своето призвание и да натрупат практически опит в реалния бизнес.

По специална система за подбор кандидатурата на Харитон Палазов от XI „е” клас беше одобрена за оперативен директор. „Тази година представители на фирмата представиха инициативата Мениджър за един ден пред  учениците от нашето училище. Това ми даде възможност да получа информация за процеса на кандидатстване, за професиите. Макар и недостатъчен, един ден е много полезен за нашата кариерната ориентация. Това е точният момент, когато за нас е важно да изберем в каква професионална сфера бихме желали да се развием. Много съм доволен от наученото и преживяното днес и съм силно мотивиран да направя информиран избор относно бъдещото си образование / работа“, каза Харитон Палазов.

Денислав Асенов от XI „е” клас се включи в инициативата като главен инженер поддръжка.“Участвам за първи път в тази инициатива и за мен беше предизвикателство за кратко време да науча естеството на работа. Макар и само за ден, възможността за практика чрез участие в такъв тип програма е полезна за мен в бъдещия ми професионален път. Реалната среща с работната атмосфера допринася за придобиване на ценни знания и умения, като същевременно ми помага да се ориентират коя професия е подходяща за мен.“, сподели Десислав Асенов

Десислава Карамфилова от XII „в” клас и Рамзи Хамзов от XII „б” клас получиха позицията на главни инженери производство и споделиха, че са научили много за работата на отделните звена във фирмата, че всички са много отзивчиви и са  представили в детайли работата си.

Десислава Пачелиева от XII „в” клас оглави проучвателните дейности за един ден и беше във възторг от маркшайдерите и 3D моделите, които видя. Стана ясно, че в работата си фирмата използва модерни софтуери. Ученичката сподели, че мисли да се ориентира към ИТ сферата в обучението си след като завърши средно образование.