В Кирково Шинаси Сюлейман встъпи в длъжност

Водещи, Политика

Председател на общинския съвет отново стана Сали Рамадан

Шинаси Сюлейман встъпи в длъжност като кмет на община Кирково, а Сали Рамадан беше преизбран като председател на общинския съвет. Това стана на първата тържествена сесия на местния парламент за мандат 2019-2023. Избраните за общински кмет, общински съветници и кметове на населени места положиха клетва в присъствието на областния управител на Кърджали Никола Чанев. След това председателят на общинската избирателна комисия Стефан Радионов връчи удостоверението на кмета на общината Шинаси Сюлейман.
„Очаквам да проявите необходимата воля, амбиция, конструктивност и готовност за диалог, за да отговорите на високия обществен интерес и нарастващите потребности на гражданите. Очаквам местната власт да проявява разбиране към нуждите на хората, да работи с ускорени темпове и да предлага инструменти за взаимодействие и контрол. Вярвам, че ще бъдете максимално ефективни и отговорни при разходването на публичните средства“, заяви Никола Чанев.

„Високите резултати предполагат и високи очаквания. Те могат да се постигнат единствено, ако имаме екипност не само в общинска администрация, а и на политическо ниво“. Това бяха първите думи на Шинаси Сюлейман, след като положи клетва. Кирковският кмет припомни, че през миналия манндат се е работило конструктивно и независимо от политическите различия, съветниците винаги са се водили от желанията и очакванията на хората.
„Очаквам същото и от този екип. Вярвам, че ще имаме в състава на общинския съвет една добра екипност, макар че представителите на ДПС са с изключително мнозинство. В Кирково винаги сме се вслушвали и в гласа на опозицията. Не напразно се казва, че в спора се ражда истината. Обещаваме, че ще се вслушваме в гласа на опозицията, за да вземем най-правилните решения“, подчерта Шинаси Сюлейман.

„Ще положа всички усилия, за да оправдая гласуваното ми доверие“, заяви Сали Рамадан, след като беше избран с убедително мнозинство за председател на общинския съвет. Той каза още, че поста, който отново заема не е привилегия, а преди всичко отговорност.
„Вашият успех на изборите е сигурен знак за доверието, което избирателите имат към вас. Това означава да не забравяте, че подобряването на условията за живот е ваше основно призвание“, заяви Сали Рамадан. Той призова да се покаже една нова визия на общинския съвет в Кирково и да се загърбят политическите пристрастия.
„Нека, когато заседава общинския съвет, партията да се казва Кирково“, пожела Сали Рамадан.