Волейбол: Пирин даде гейм, но победи Арда

Отборът на Пирин Балканстрой победи очаквано като домакин състава на Арда (Кърджали) с 3:1 (25:18, 25:16, 21:25, 25:18) в най-интересния мач от петия кръг на мъжката волейболна Суперлигата, пише BGVolleyball.com.

Още в първия гейм гостите от Арда не се представиха на очакваното ниво, като допускаха много грешки, с които улесниха волейболистите на Разлог. Домакините дръпнаха в резултата с 8:6, след два силни сервиса на Костадин Стойков, а след още две последователни блокади увеличиха разликата на 4 точки. До края на гейма домакините бавно увеличаваха аванса си и бързо затвориха тази част.

Във втория гейм разложани отново бяха водещата сила на терена. Треньорът на гостите Иван Халачев опита чрез смени да постигне промяна, но безуспешно.

След двете успешни части, домакините помислиха, че са спечелили крайната победа и се отпуснаха. Подценяването им струваше третия гейм, а волейболистите на Арда започнаха да се разиграват. Реалната опасност от обрат бързо върна пиринци в мача и след мобилизирана игра затвориха последната част и мача.

С този успех момчетата на Мирослав Живков запазиха второто си място в Суперлигата с актив от 14 точки, докато тези на Иван Халачев са шести с осем пункта.