Две европейски инициативи отбелязаха в СУ “Васил Левски“

Общество

Две европейски инициативи отбелязаха в СУ “Васил Левски“ в Кумовград –  „Ден на   Европeйските езици“ и „ Европейски ден без загинали на пътя“ . Учениците  от начален етап, под вещото ръководство на г-жа Иванова и г-жа Йорданова, показаха  какво могат  и какво знаят на  роден и чужд език –     рецитираха стихотворения и пяха песни  на  български и английски език.

За пореден път малките ученици показаха, как дни като този доказва, че чуждите езици ги обогатяват, дисциплинират и разширяват хоризонта им за света.

Чаровните водещи оправиха своето послание към всички: „ Изучавайте чужди езици!Знанието е слънце, а за знаещия и можещ човек, слънцето грее по-ясно и за него няма затворени врати по пътя на широкия и необятен свят на възможностите.“

Празникът продължи  в залата за конференции на Средно училище „Васил Левски“- Крумовград при по-големите ученици -10 и 11 клас. Ученици от СИП „Театрален състав” – 11„е” клас и 10 „а” клас рецитираха на български, английски, немски и френски език стихове на Вазов. Представена бе кратка презентация за Европейски ден на езиците. Директорът на училището – Цветан Терзиев поздрави учениците и ги призова чрез словото си да бъдат усърдни в изучаването на чужди езици за да бъдат достойни българи и конкурентноспособни на родния, на европейския и световния трудов пазар. Учениците от средното училище в родопския град призоваха и  за спазване на правилата за движение за да няма смърт на пътя.