Разследват три палежа в областта

Криминале

Три досъдебни производства за палеж са образувани в РУ-Кърджали. На 21 септември около 1,15 часа е горяла входна дървена врата към двор на къща за гости в областния град. Обгоряла е вратата, няма други поражения. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство по чл.330, ал.1 от Наказателния кодекс. Работата продължават сектор „Криминална полиция” и разследващ полицай.

Около 3 часа същата нощ  пламнал паркиран лек автомобил „БМВ”. При пожара бил засегнат и още един автомобил „БМВ” в съседство. На запалената кола изгорели двигателният отсек и багажното отделение. Екип на пожарната служба в Кърджали загасил огъня. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали извършила оглед. Образувано е досъдебно производство за палеж.

На 21 септември около 8 часа възникнал пожар в сградата на читалището в село Комунига. Изгорели около 40 кв. м дюшеме. Пожарът бил причинен от неправилно използване на източник на повишена опасност – електрожен за заваръчни работи. Извършен е оглед на мястото на произшествието от дежурна оперативна група от РУ-Кърджали. Образувано е досъдебно производство по чл.330, ал.1 от Наказателния кодекс.