Откриха официално рудника Ада тепе край Крумовград

Водещи, Икономика

„Ада тепе“ е първият новоизграден рудник от 40 години насам в България. На официалното му откриване присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министърът на финансите Владислав Горанов, кметът на Крумовград Себихан Мехмед, областният управител Никола Чанев, вицепрезидентът на „Дънди Прешъс Металс“ д-р инж. Илия Гърков.

„Г-жо Себихан виждам, че сте радостна“, обърна се към кмета на община Крумовград премиерът Бойко Борисов. Той отбеляза, че в Крумовград програмите на правителството работят перфектно, като посочи санираните блокове и новата автогара в родопското градче, „независимо че сме от различни политически партии“, посочи премиерът.

„Десетки милиони сме инвестирали в инфраструктурата на този регион, за да могат да дойдат милиарди от инвеститори. Ще продължим да работим в тази посока, за да се връщат българите, избягали в чужбина и те вече се връщат, защото заплатите са както там“, заяви още министър-председателят. По думите му, догодина март месец, средната работна на служителите и работниците на „Ада тепе“ вече ще е 2700 лева.

„Да сте живи и здрави, желая Ви още по-големи заплати, защото работниците са нашето бъдеще“, пожела Бойко Борисов на присъстващите на официалната церемония за откриването на рудника „Ада тепе“ край Крумовград.