Бойко Борисов в Кърджали: Не искам да влизам в междуградски спорове, искам само да помогна

Водещи, Общество, Спорт

Премиерът Бойко Борисов пристигна на стадиона в Кърджали малко след обявения час – 10.30. Той бе посрещнат от фенове на „Арда 1924“, областния управител Никола Чанев, футболната легенда Христо Бонев, съдията Атанас Узунов, старши треньора на кърджалийския клуб Стамен Белчев и други.
Борисов е придружен от спортния министър Красен Кралев и министърът на финансите Владислав Горанов.

Зам.-кметът на община Кърджали инж. Катя Митовска показа проекта за осветление, тренировъчно игрище, трафопост и паркинг към стадиона, и обясни на министър-председателя за какво са необходими поисканите средства от правителството в размерна 11 283 000 лева.

Областния управител Никола Чанев изтъкна, че има подписка с над 2 000 подписа, събрани сред кърджалийци, които са против застрояването на зелени площи в парк „Простор“.
„Не искам да влизам в междуградски спорове, тук съм само, за да помогна“, каза Борисов.

Има осигурено финансиране за осветление на стадиона на ФК „Арда 1924“., обяви в профила си във Фейсбук, областният управител Никола Чанев, веднага след посещението на Борисов на Арена „Арда“. Средствата ще бъдат отпуснати на Министерството на младежта и спорта с решение на МС.

Визитата на министър-председателя в област Кърджали продължава. Борисов ще присъства на откриването на рудник Ада тепе край Крумовград.

Очаквайте подробности.

Арда нюз