Валя Балканска пя на събора във „Веселчане“

Водещи, Общество

Концерт-събор по случай християнския празник Успение Богородично /Голяма Богородица/, с участието на родопската певица Валя Балканска и гайдаря Петър Янев, организираха община Кърджали и пенсионерския клуб „Капитан Петко Войвода“. Кметът инж. Хасан Азис поздрави дошлите на събора, а гласът на Валя Балканска се разнесе над Кърджали. Сцената е разположена на голямата поляна край Водното огледало на река Арда, близо до кръстовището със светофарите. Освен на Валя Балканска и на гайдаря Петър Янев, кърджалийци се насладиха и на изпълненията на Костадин Джигошев и оркестър „Родопски солисти“. Участваха и детски фолклорни състави от Кърджали и Смолян, група за стари градски песни от Хасково, Формация „Кърджали“, с ръководител Тодор Николов.
По-рано днес кметът инж. Хасан Азис участва в празничната литургия в православния храм „Свети Георги Победоносец”, отслужена от енорийския свещеник отец Петър Гарена. След това той даде курбан за кърджалийци.

„Много пъти съм споделял, че Кърджали се отличава по почитането на празниците – християнски и мюсюлмански, защото празнуваме заедно – обединени!”, отбеляза градоначалникът и пожела на всички годината да бъде плодородна и с по-малко премеждия.
Тази вечер инж. Хасан Азис ще участва по традиция и в храмовия празник на църквата „Свето Успение Богородично” в кв. „Гледка”.