Инж. Хасан Азис покани Екрем Имамоглу в Кърджали на срещата им в Одрин

Водещи, Избори, Общество

Кметът на община Кърджали и заместник председател на ДПС инж.Хасан Азис се срещна днес с кмета на побратимената община Одрин, Турция Реджеб Гюркан и новоизбрания кмет на Голяма община Истанбул Екрем Имамоглу  по време на тържествените прояви по случай  658-ите исторически Мазни борби.

Проведена беше работна среща и закуска, в която   участваха  още депутати от Републиканската народна партия / CHP/,кметове на общини от тракийската част на Турция, заместник кметът на Чорлу и представител на ДПС за този район Гюнер Четин, представителят на ДПС за район Мармара Лютви Йозгур. От българска страна на срещата присъстваха Ердинч Хайрулла, член на ЦОБ на ДПС, депутатът от ДПС от Бургас Севим Али, областният председател на ДПС-Бургас Ахмед Сюлейман,председателят на ОбС на ДПС-Кърджали Лятиф Расим, председателят на МДПС-община Кърджали Ахмед Моллахасан,зам.-председателят на ОбС –Кърджали Кадир Мустафов и Байрям Байрям от община Кърджали.

Проведохме разговор с кмета на Голяма община Истанбул Екрем Имамоглу, поздравихме го за победата на местните избори и му пожелахме успех в управлението на мегаполиса Истанбул.Поканихме го да включи Кърджали и региона в предстоящата му обиколка на Балканите и ще се радваме да го посрещнем в община Кърджали, каза инж.Хасан Азис.

Делегация от Кърджали  по покана на побратимената община Одрин участва в проявите, свързани с Мазните борби, които са включени  в списъка на ЮНЕСКО за опазване на световното нематериално културно наследство, чрез провеждащия се всяка година край Одрин турнир по пехливански борби „Къркпънар“.